Főoldal

Kiadványok

Partnerek

A kiadóról

Sajtó

Kapcsolat

 

 

Jakob Streit:

Hadd legyek a testvéred. Tizenkét szent legendája

 

7 éven felülieknek

177 oldal, kemény tábla, cérnafűzés.     2890 Ft.

ISBN: 963 219 248 6

 

 

Puck, a törpe

–––––––––––––––––––––––

Puck az emberek birodalmában

–––––––––––––––––––––––

Szent Miklós

–––––––––––––––––––––––

Louis Braille

Elfogyott, nem rendelhető.

 

 

 

A könyvről

Márton, György, Otília, Sebestyén, Móric, Beatus, Placid, Erzsébet, Meinrad, Kristóf, Rókus, Ferenc története

A „szentek” évszázadokon keresztül az emberek nevelői, tanítói voltak. Mindenki ismerte életük történetét, tetteiket, sorsukat és – nem utolsó sorban – haláluk körülményeit. Amit tettek és mondtak, soha nem a saját érdekükben, saját kívánságaik kielégítésére cselekedték, hanem mindig egy magasabb hatalom érdekében. Így váltak a kereszténység e nagy alakjai példaképekké, akik által az egyes emberek élete tartalmat nyert és iránymutatást kapott.

Napjainkra ez a tradicionális, vallásos tartalom talán nem él már, de ez mégsem jelenti azt, hogy egy elnéző mosoly kíséretében félredobjuk ezeket a történeteket. Jakob Streit, a tapasztalt pedagógus és ifjúságikönyv-szerző újrameséli tizenkét szent legendáját – egyszerű nyelvezettel, érthetően, barokkos szentimentalizmus, ugyanakkor modernkedő túlkapások nélkül. Így ezek a vértanúk szólhatnak a mai kor gyermekeihez is. A történetek olvasása közben „ ...mindannyian felfedezhetjük magunkban Márton együttérzését, György bátorságát, Erzsébet odaadását vagy éppen Ferenc világmindenség-szeretetét. Így ők továbbra is velünk vannak, és csendes útitársként, láthatatlanul kísérnek bennünket végig életünk során.”

A szerzőről | Jakob Streit (1910–2009)

Jakob Streit a svájci Spiezben született. Órásmester apjával, édesanyjával és öt testvérével élt. Alap- és középfokú tanulmányai után a berni tanítóképzőt végezte el, majd a bönigeni népiskolában lett alsó tagozatos tanító.

A mindennapok során szerzett tapasztalataiból alakult ki az igény, hogy elbeszéléseit írott formában rögzítse. „Ha az ember 45 éven keresztül majd’ mindennap meséket mond különböző korú gyerekeknek, sok mindent megtanul tőlük, és magával ragadja a költészet és a képiség.” 1940 óta számtalan gyerek- és ifjúsági könyve jelent meg. Ezek mellett nevelésről szóló szakkönyveket is írt, amelyekhez Rudolf Steiner pedagógiáját vette alapul. 1947 és 1952 között ő rendezte Interlakenben a Tell Vilmos Szabadtéri Játékokat. 1958-tól hét éven keresztül volt a Spiezi Kastélyjátékok rendezője. Ezen kívül rendszeresen rendezett operaelőadásokat és vezényelt különböző kórusokat. Zongorán és orgonán is játszott.

Nyugdíjazása után kulturális és pedagógiai témájú előadásokat tartott Közép-Európa országaiban, és több könyvet is írt felnőttek számára a pedagógia és a szellemtudomány témakörében. Műveit 12 nyelvre fordították le.