Főoldal

Kiadványok

Partnerek

A kiadóról

Sajtó

Kapcsolat

 

 

Jakob Streit:

Puck, a törpe. Történet a törpék birodalmából

6 éven felülieknek

108 oldal, kemény tábla, cérnafűzés.     2150 Ft.

ISBN: 963 216 527 6

 

 

Puck az emberek birodalmában

–––––––––––––––––––––––

Szent Miklós

–––––––––––––––––––––––

Hadd legyek a testvéred

–––––––––––––––––––––––

Louis Braille

Elfogyott, nem rendelhető.

 

 

A könyvről

„Volt egyszer egy törpe, akit Pucknak hívtak. Az egyik lábacskája előre nézett, a másik meg hátra. Amikor előre ment, az előre néző lábacskája örült, amikor meg hátrafelé, akkor a hátra néző lábacskája örvendezett. Gyakran megtette ugyanazt az utat előre is, majd hátrafelé is. Ilyenkor mindig visszaért oda, ahonnan elindult. Ha kedve volt hozzá, napjában többször is eljátszotta ezt a szaladós játékot, és nem bántott soha senkit. A többi törpe persze kigúnyolta furcsa lábacskája miatt, és kinevette, amikor így játszott.”

Ez az elbeszélés szakít a manapság elterjedt kertitörpe-történetekkel, ehelyett a jó és rossz elementális lények ősi igazságát fedi fel.

„Szellemtudomány gyerekeknek”

A szerzőről | Jakob Streit (1910–2009)

Jakob Streit a svájci Spiezben született. Órásmester apjával, édesanyjával és öt testvérével élt. Alap- és középfokú tanulmányai után a berni tanítóképzőt végezte el, majd a bönigeni népiskolában lett alsó tagozatos tanító.

A mindennapok során szerzett tapasztalataiból alakult ki az igény, hogy elbeszéléseit írott formában rögzítse. „Ha az ember 45 éven keresztül majd’ mindennap meséket mond különböző korú gyerekeknek, sok mindent megtanul tőlük, és magával ragadja a költészet és a képiség.” 1940 óta számtalan gyerek- és ifjúsági könyve jelent meg. Ezek mellett nevelésről szóló szakkönyveket is írt, amelyekhez Rudolf Steiner pedagógiáját vette alapul. 1947 és 1952 között ő rendezte Interlakenben a Tell Vilmos Szabadtéri Játékokat. 1958-tól hét éven keresztül volt a Spiezi Kastélyjátékok rendezője. Ezen kívül rendszeresen rendezett operaelőadásokat és vezényelt különböző kórusokat. Zongorán és orgonán is játszott.

Nyugdíjazása után kulturális és pedagógiai témájú előadásokat tartott Közép-Európa országaiban, és több könyvet is írt felnőttek számára a pedagógia és a szellemtudomány témakörében. Műveit 12 nyelvre fordították le.