Főoldal

Kiadványok

Partnerek

A kiadóról

Sajtó

Kapcsolat

 

 

Jakob Streit:

Puck az emberek birodalmában

6 éven felülieknek

88 oldal, kemény tábla, cérnafűzés.     1990 Ft.

ISBN: 963 218 019 4

 

 

Puck, a törpe

–––––––––––––––––––––––

Szent Miklós

–––––––––––––––––––––––

Hadd legyek a testvéred

–––––––––––––––––––––––

Louis Braille

A könyvről

Puck, a törpe engedélyt kapott a törpekirálytól, hogy ellátogasson az emberek birodalmába. Az volt a feladata, hogy megvizsgálja, hogyan élnek, mi mindent művelnek az emberek."

A Puck, a törpe című könyvből már jól ismert, mindent tudni vágyó kis törpe nem egyedül indul neki az emberi világnak. Két jó barátját választotta kísérőül: a bölcs, öreg Dint, aki már korábban is járt odafent és sokat tudott ezekről a fura szerzetekről, és a mindig vidám, tettrekész, fürge Wandrót.

A három törpe egy domb tövében bukkan elő a gyökerek birodalmából. A domb csúcsát megmászva eléjük tárul a völgy, benne egy kisváros, körbe-körbe pedig a havas hegycsúcsok a hegyi legelőkkel, csordákkal, nyájakkal. Puck és társai innen indulnak felfedező útra - először fel a havasba, majd pedig le a völgybe.

Jakob Streit azt meséli el, milyen az, amikor valaki életében először lát dolgokat: öreg embereket, szerelmes párt, óvodát, gyárat, nagy áruházat, cirkuszt, iskolát, pályaudvart, vagy utazik először buszon vagy gőzhajón. És a törpék többet látnak, mint az emberek: ahol szeretet és öröm honol, ott finom szivárványív bontakozik ki és öleli körül az embereket. Ahol pedig bánat, szenvedés vagy harag dúl, ott Puck világítóköve segíthet...

A szerzőről | Jakob Streit (1910–2009)

Jakob Streit a svájci Spiezben született. Órásmester apjával, édesanyjával és öt testvérével élt. Alap- és középfokú tanulmányai után a berni tanítóképzőt végezte el, majd a bönigeni népiskolában lett alsó tagozatos tanító.

A mindennapok során szerzett tapasztalataiból alakult ki az igény, hogy elbeszéléseit írott formában rögzítse. „Ha az ember 45 éven keresztül majd’ mindennap meséket mond különböző korú gyerekeknek, sok mindent megtanul tőlük, és magával ragadja a költészet és a képiség.” 1940 óta számtalan gyerek- és ifjúsági könyve jelent meg. Ezek mellett nevelésről szóló szakkönyveket is írt, amelyekhez Rudolf Steiner pedagógiáját vette alapul. 1947 és 1952 között ő rendezte Interlakenben a Tell Vilmos Szabadtéri Játékokat. 1958-tól hét éven keresztül volt a Spiezi Kastélyjátékok rendezője. Ezen kívül rendszeresen rendezett operaelőadásokat és vezényelt különböző kórusokat. Zongorán és orgonán is játszott.

Nyugdíjazása után kulturális és pedagógiai témájú előadásokat tartott Közép-Európa országaiban, és több könyvet is írt felnőttek számára a pedagógia és a szellemtudomány témakörében. Műveit 12 nyelvre fordították le.