Főoldal

Kiadványok

Partnerek

A kiadóról

Sajtó

Kapcsolat

 

 

Jakob Streit:

Szent Miklós

6 éven felülieknek

62 oldal, kemény tábla, cérnafűzés.     1650 Ft.

ISBN: 963 216 973 5

 

 

Puck, a törpe

–––––––––––––––––––––––

Puck az emberek birodalmában

–––––––––––––––––––––––

Hadd legyek a testvéred

–––––––––––––––––––––––

Louis Braille

A könyvről

Csak kevés történelmi emlék maradt fenn Miklósról, a Krisztus utáni IV. század első felében élt mirai püspökről. Mégis óriási hatással volt ez az ember, akinek nagylelkűsége immár több évszázadra visszanyúló hagyományt alapozott meg. Mikulás napját azonban, amely a lélekben gazdag karácsonyünnepet hivatott előkészíteni, napjainkban az a veszély fenyegeti – jobban, mint eddig bármikor –, hogy valódi értelme, jelentősége feledésbe merül.

Ezért meséli el Jakob Streit a Mikulás történetét a gyerekeknek. Tizennégy fejezetben ismerhetjük meg azt az embert, aki mindig bátran, erős szívvel állt a gyengék és szegények mellé – még azt a veszélyt is vállalva, hogy elveszíti a császár kegyeit. Miklós püspök azonban nemcsak életében vitt véghez nemes tetteket, de szellemi ereje halála után is hatott.

Ezek a kis történetek abban segítenek a mai kor gyerekeinek és szüleiknek, hogy Mikulás ünnepét újra valódi, mély értelemmel tölthessék meg, hogy az méltó előhírnöke lehessen a karácsonynak.

A könyv 6 és 11 éves kor közötti gyerekeknek ajánlott. Azok a szülők, akik tudatosan olvassák gyerekeiknek Miklós püspök történetét, több évre nagyszerű kísérőre lelhetnek benne a karácsony előtti, várakozásteljes időszakra.

A szerzőről | Jakob Streit (1910–2009)

Jakob Streit a svájci Spiezben született. Órásmester apjával, édesanyjával és öt testvérével élt. Alap- és középfokú tanulmányai után a berni tanítóképzőt végezte el, majd a bönigeni népiskolában lett alsó tagozatos tanító.

A mindennapok során szerzett tapasztalataiból alakult ki az igény, hogy elbeszéléseit írott formában rögzítse. „Ha az ember 45 éven keresztül majd’ mindennap meséket mond különböző korú gyerekeknek, sok mindent megtanul tőlük, és magával ragadja a költészet és a képiség.” 1940 óta számtalan gyerek- és ifjúsági könyve jelent meg. Ezek mellett nevelésről szóló szakkönyveket is írt, amelyekhez Rudolf Steiner pedagógiáját vette alapul. 1947 és 1952 között ő rendezte Interlakenben a Tell Vilmos Szabadtéri Játékokat. 1958-tól hét éven keresztül volt a Spiezi Kastélyjátékok rendezője. Ezen kívül rendszeresen rendezett operaelőadásokat és vezényelt különböző kórusokat. Zongorán és orgonán is játszott.

Nyugdíjazása után kulturális és pedagógiai témájú előadásokat tartott Közép-Európa országaiban, és több könyvet is írt felnőttek számára a pedagógia és a szellemtudomány témakörében. Műveit 12 nyelvre fordították le.